gibraltar belgie dries mertens wk 2018

Voorbeschouwing Gibraltar – België

Voorbeschouwing Gibraltar – België WK 2018 kwalificatie

Maandag om 20:45 spelen De Rode Duivels een uitwedstrijd tegen Gibraltar. De wedstrijd staat in het teken van de kwalificatie voor het WK 2018. België wist vrijdag overtuigend van Bosnië-Herzegovina te winnen. Coach Roberto Martinez zal met niets anders genoegen nemen dan met een overwinning.

Belangrijke overwinning

Bosnië-Herzegovina had vanaf het begin weinig te vertellen in de wedstrijd tegen België. Na 26 minuten spelen werkte verdediger Emir Spahic de bal in eigen doel. Amper drie minuten later verdubbelde Eden Hazard de voorsprong na een prachtige assist van Dries Mertens.

gibraltar belgie dries mertens wk 2018

Toby Alderweireld zorgde met een sublieme hakbal voor de 3-0. Romelu Lukaku maakte de 4-0 en zorgde hiermee voor de eindstand. De spits van Everton had enkele minuten eerder al een kans op de vierde treffer van de wedstrijd laten liggen.

Martinez

Bondscoach Roberto Martinez liet weten zeer tevreden te zijn met zijn ploeg. “Niet alleen de score is mooi, we hebben bij momenten ook heel aantrekkelijk gespeeld. Maar het doet me nog meer plezier dat we hier de nul houden. De intensiteit was de hele wedstrijd goed. De spelers bleven geconcentreerd en dat doet me veel plezier.”

Toch heeft de bondscoach een puntje van kritiek. Niet de spelers, maar de supporters moeten het ontgelden. Veel supporters floten spits Lukaku uit nadat hij een enorme kans op de 4-0 niet verzilverde. “Romelu miste een hele goeie kans. Dat is een teleurstelling, maar de reactie van het publiek is niet wat we nodig hebben. Van gefluit gaan we echt niet beter spelen. We hebben de fans nodig om de beste Duivels te worden die we kunnen zijn”, aldus Martinez.

Gaan voor groepswinst in Groep H

Martinez en zijn ploeg willen uiteraard voor groepswinst gaan in Groep H. Met de belangrijke winst op Bosnië-Herzegovina is de volgende stap winnen van Gibraltar. Op voorhand lijkt Gibraltar een tegenstander die met gemak verslagen moet worden. Gibraltar kreeg in de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Griekenland al acht doelpunten tegen en maakte er zelf slechts één. Momenteel staat België op de eerste plaats in de groep met zes punten. Gibraltar staat laatste met nul punten.

Onderlinge historie Gibraltar en België

Gibraltar en België speelden niet eerder een officiële wedstrijd tegen elkaar. De aftrap in het Estádio Do Algarve is maandag om 20:45.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *