Tickets WK 2018

Tickets WK 2018

Op de televisie zijn voetbalwedstrijden over het algemeen prima te volgen. Daarbij komt dat ze gewoonlijk ook nog eens zonder vertraging uitgezonden worden, zodat je de wedstrijd net zo live mee kunt maken als ware je zelf aanwezig in het stadion. En toch weet iedereen die dat weleens heeft meegemaakt, dat er niets beter is dan een wedstrijd zelf bijwonen.

tickets wk 2018 kopen

Zeker als de Rode Duivels spelen, en natuurlijk al helemaal als er een wereldkampioenschap op het spel staat. Er is alleen één probleem: tickets voor het WK 2018 in Rusland zijn schaars, zelfs voor de kwalificaties van het WK 2018. Dat betekent dat als je op tijd wilt zijn om die felbegeerde WK 2018 tickets te bemachtigen, je precies moet weten wat de beste verkoopkanalen zijn. Want waar kun je de kaarten voor het WK 2018 eigenlijk kopen? En wat zijn de belangrijkste aandachtspunten als je veilig en betrouwbaar WK tickets wilt kopen? WK2018rusland.be duikt in de wereld van de WK tickets.

Tickets WK 2018 via KBVB – Belgianfootball.be

De Koninklijke Belgische Voetbalbond KBVB is de officiële verkoper van kaarten voor wedstrijden van de Rode Duivels. Via de pagina http://www.belgianfootball.be/nl/tickets houdt de KBVB alle fans op de hoogte van het laatste nieuws met betrekking tot de kaartverkoop. Denk daarbij aan data van de voorverkoop of de precieze gegevens over wanneer de ticketverkoop aan de loketten begint, maar ook bijvoorbeeld hoeveel tickets er voor een bepaalde wedstrijd beschikbaar zijn. Dat kan namelijk van wedstrijd tot wedstrijd anders zijn.

tickets wk 2018 KBVB

Mocht je trouwens geïnteresseerd zijn in een vip-behandeling bij je bezoek aan het stadion, dan werkt de KBVB ook samen met de Diabolix Business Club om meer exclusieve arrangementen mogelijk te maken. Meer informatie vind je op http://www.diabolixbusinessclub.be/. Overigens kun je de tickets ook direct aan de bron kopen, bij de FIFA. De kaartverkoop voor de WK-wedstrijden begint in 2017 op fifa.com/tickets.

Alternatieve kaartverkoop

De officiële ticketprijs voor Belgische en andere buitenlandse bezoekers van een WK 2018-wedstrijd werd door de Wereldvoetbalbond FIFA in juli 2016 bekendgemaakt. De prijs van de kaarten zal 95 euro per wedstrijd bedragen. Daarbij gaat het overigens wel over een vanafprijs, want de duurste kaarten zullen voor niet minder dan 985 euro over de toonbank gaan. Maar dan zit je ook wel op een fraaie plaats in het Olympisch Stadion Loezjniki in Moskou, tijdens de WK finale. Er zit echter nog een addertje onder het gras: dat zijn de prijzen die bij de officiële verkoopkanalen gerekend zullen gaan worden.

En als je daar niet op tijd bij bent, dan moet je ofwel verstek laten gaan bij de wedstrijden van het wereldkampioenschap van 2018 in Rusland, ofwel genoegen nemen met tweedehands kaarten, die bijna altijd voor een meerprijs worden aangeboden. Er zijn meerdere websites die te boek staan als redelijk tot uitstekend betrouwbaar als het gaat om de handel in tweedehands kaarten: Viagogo, Worldticketshop, 2dehands.be en Ebay.be.

Viagogo – viagogo.be

Viagogo is misschien wel het grootste ticketuitwisselingssysteem ter wereld. Met grote regelmaat worden er voetbalkaarten aangeboden, ook voor grote toernooien zoals het WK van 2018 in Rusland. Het grootste voordeel van deze website is dat er tal van garanties worden geboden om de consument te beschermen. Een minder groot aanbod, maar eveneens diverse garanties biedt Worldticketshop (www.worldticketshop.nl). Daar krijg je bijvoorbeeld 120 procent van het aankoopbedrag terug als een evenement wordt geannuleerd, of als er iets niet in orde blijkt te zijn met het aangekochte ticket.

Tickets kopen voor het WK 2018 via 2dehands.be en Ebay.be

Er zijn altijd weer particulieren die, om wat voor reden dan ook, hun tickets doorverkopen via websites zoals 2dehands.be en Ebay.be. Dat kan heel best bonafide zijn, maar er zijn helaas ook tal van malafide verkopers te vinden op dergelijke websites. Als consument is er zelden een echt waterdichte manier om te controleren of je zaken doet met een betrouwbaar iemand en of je echte WK 2018 tickets koopt. Daarom is het zaak om heel goed op te letten en zeer terughoudend te zijn. Kijk bijvoorbeeld of de verkoper al eerder iets heeft aangeboden en of er beoordelingen van eerdere klanten beschikbaar zijn.

Te vermijden: kaartverkoop aan de poort of via Facebook

Tweedehands kaarten brengen altijd een zeker risico met zich mee. Vooral kaarten die worden aangeboden bij de ingang van het stadion, vlak voor de wedstrijd, en kaarten die door onbekenden via social media zoals Facebook worden verkocht, zijn erg onbetrouwbaar. Er zijn regelmatig meldingen over exorbitante bedragen en zelfs regelrechte fraude. Dergelijke tickets zijn dus het beste te vermijden.