bondscoach belgie martinez

Roberto Martinez nieuwe bondscoach België

Roberto Martinez is de nieuwe bondscoach van België en zal de Rode Duivels naar het WK 2018 in Rusland moeten gaan leiden. Dit maakte de KBVB vandaag bekend.

De Spanjaard volgt hiermee Marc Wilmots op als bondscoach van de Rode Duivels, die na het ietwat teleurstellende EK voetbal in Frankrijk er mee ophield. Roberto Martinez was als trainer al actief bij Swansea City, Wigan Athletic en Everton. Tot aan 2007 was hij zelf profvoetballer bij onder andere Swansea City, Wigan Athletic en Real Zaragoza.

Roberto Martinez bondscoach België wk 2018

De 43-jarige trainer werd in mei van dit jaar ontslagen als coach van Everton en werd daar opgevolgd door Ronald Koeman.

De KBVB gaf aan “verheugd en trots” te zijn om “op deze korte termijn een coach van dit kaliber te hebben gevonden”. De kwalificaties voor het WK 2018 beginnen voor de Rode Duivels op 6 september met een uitwedstrijd tegen Cyprus. Op 1 september speelt België een oefenmatch tegen Spanje.

Een gedachte over “Roberto Martinez nieuwe bondscoach België”

  1. het is voor mij, en zoals ik al gehoord heb van vele voetbaldeskundigen, onmogelijk dat de bondscoach, een speler zoals Naingolan niet zou meenemen naar de wereldbeker in Rusland. als men toch verschillende spelsystemen wil spelen, naargelang de tegenstanders, is het zelfs een must om die speler mee te nemen. zoals ik zie staat hij zelfs niet meer op deze site als geselecteerde speler…??? liever enkele spelers die niet of weinig aan de bak komen of in kleinere ploegen spelen, zoals een Defour, Dendocker, Benteke, Tielemans en Chadli (het is niet omdat hij één goede match speelt dat het meteen een topper is, of is het misschien omdat hij vroeger onder de vleugels van de coach speelde in Everton???) Naingolan kan ook verdedigend spelen, wat meer naar de matchen van AS Roma kijken en wat minder naar Everton (in de hoop dat Chadli nog eens mag meespelen). de bondscoach schijnt een andere bril te hebben om de matchen van de duivels te analyseren. met deze systemen en enkele van de gesellectioneerden zal men denkelijk niet ver geraken mits een moeilijke loting in de groepsfase als men al topspelers thuis laat.
    een misnoegde supporter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *